Az Iszlám Dzsihád kész beszüntetni rakétatámadásait

Vágólapra másolva!
Késznek mondta magát az Iszlám Dzsihád palesztin radikális szervezet pénteken az Izrael-ellenes rakétatámadások leállítására, amennyiben a zsidó állam hadserege is beszünteti a palesztinok elleni támadásait.
Vágólapra másolva!

Hálid al-Bats, az Iszlám Dzsihád magas rangú tisztségviselője Mahmúd Abbász palesztin elnökkel Gázában folytatott megbeszélése után azzal magyarázta a szervezet ebbéli készségét, hogy rakétatámadásaik csupán válaszcsapások a palesztinok elleni izraeli "agressziókra".

A radikális szervezet most először utalt a fegyvernyugvás lehetőségére azóta, hogy palesztin fegyveresek június 25-én elraboltak egy izraeli katonát a Gázai övezet határa mentén, amire Izrael az övezet elleni offenzívával válaszolt.

Bats hozzátette: szervezete a fenti mondattal válaszolt Abbász elnöknek, aki kérte, hogy őrizzék meg a fegyvernyugvást egy Izraellel kötendő esetleges megállapodás keretében. A zsidó állam cserében azt vállalná, hogy hadserege beszünteti behatolásait a palesztin területekre, felhagy azok lövetésével és a palesztin aktivisták elleni célzott gyilkosságokkal.

Az Izrael elleni palesztin rakétatámadások jó részét az Iszlám Dzsihád fegyveresei hajtják végre a Gázai övezetből.