Az al-Kaida szerint megfutamodott Rumsfeld

Vágólapra másolva!
Az al-Kaida iraki vezére szerint Donald Rumsfeld távozó amerikai hadügyminiszter megfutamodott a harctérről. Az al-Kaida vezére Bushnak azt üzente, ne kövesse Rumsfeld példáját.
Vágólapra másolva!

Az iraki harcmezőről menekül el a távozó Donald Rumsfeld amerikai védelmi miniszter - állítja egy hangfelvételen az al-Kaida terrorszervezet iraki szárnyának vezetője. Abu Hamza al-Muhádzsir az interneten közzétett hangfelvételen arról beszélt, hogy csoportjuknak 12 ezer felfegyverzett harcosa van, és további 10 ezer vár arra, hogy az Irakban állomásozó amerikai csapatokkal felvehessék a harcot.

"A béna kacsának üzenem, ne rohanjon el úgy, ahogyan azt a védelmi minisztere tette, maradjon továbbra is a harcmezőn" - mondta Abu Hamza al-Muhádzsir.

Az amerikai időközi választásokon elszenvedett vereség után George Bush amerikai elnök bejelentette Rumsfeld menesztését, amelyet azzal indokolt, hogy "friss szemléletmódra" van szükség Irakban. Az al-Kaida iraki szárnyának vezetője a lázadó szunnita csoportokat felszólította, hogy csatlakozzanak soraikhoz egy iszlám állam megteremtése érdekében.