A róla szóló híreket lesi a rajzolt Sarkozy

Vágólapra másolva!
Ironikus képregényben dolgozták fel Nicholas Sarkozy francia belügyminiszter, a jövő évi elnökválasztások egyik esélyesének életét. A százezer példányban megjelent képregényben az állandóan ideges, rohanó Sarkozy a róla szóló híradásokat lesi, háttérben unott nejével.
Vágólapra másolva!

Százezer példányban kerül a francia könyvesboltokba november 8-án a Nicolas Sarkozy életéről szóló képregény, melynek címoldalán a szigorú francia belügyminiszter slauggal locsolja politikustársait. A megtörtént eseményekre épülő politikai képregényt egy ügyvéd írta, a rajzokat egy szatirikus hetilap karikaturistája készítette, a háttéranyagokat egy politikai folyóirat újságírója állította össze.

A 150 oldalas képregény 2098. június 6-án a Sorbonne Egyetemen kezdődik, ahol egy francia diák "századunk elejének egyik leglenyűgözőbb politikai jelenségéről szóló doktori tézisét védi. Egy olyan jelenségről, amely mélyen felkavarta a francia demokráciát, és új társadalmat hozott létre. Ez pedig a sarkozyzmus."

Az ironikus képregény időrendben mutatja be a politikus bevándorló családban eltöltött, nehéz gyermekkorát egészen a 2007-es elnökválasztásig. A történetben a folyton ideges és rohanó Sarkozy mögötte unott feleségével állandóan a róla szóló hírek nézettségi adatait lesi, hízelgő mondatokat mond, közvetlen meghívásokat tolmácsol, és exkluzív információkat juttat el jobb- és baloldali újságíróknak, akik közül egyesek hipnotikus és "agyelszívó" voltára hívják fel a figyelmet, mások pedig szerkesztőiknek könyörögnek, hogy ne kelljen Sarkozyvel foglalkozniuk.