Szaddám ügyvédje figyelmeztette Busht

Vágólapra másolva!
Tíznapos szünet után hétfőn folytatódott Szaddám Huszein elleni per Irakban. A kurdellenes népirtással vádolt Szaddám ügyvédje a tárgyaláson kivonult a teremből, majd kijelentette, hogy levélben figyelmeztette az amerikai elnököt.
Vágólapra másolva!
Könnyen megússzák a modern despoták/nagyvilag/20060802diktatorok.htmlTöbb sebből vérző per oszt igazságot Szaddámról/nagyvilag/20060725vegso.html

Hétfőn folytatódott Szaddám Huszein elleni per. A megbuktatott iraki elnököt és vádlott-társait kurdellenes népirtással vádolják, az Anfal-kampány miatt, amelynek során vegyi és hagyományos fegyverekkel gyilkolták le kurdok tízezreit. A volt diktátor fő védőügyvédje kivonult a tárgyalásról, miután a vezető bíró elutasította a védelem 12 kérését, egyebek közt külföldi jogászok részvételét a tárgyaláson a bíróság előzetes engedélye nélkül.

A védőügyvéd, Halíl ad-Dulaimi közölte, hogy levelet írt George Bush amerikai elnöknek, arra figyelmeztetve, hogy Irakban fokozódhat az erőszak és polgárháború is kitörhet, ha az exelnök elleni első perben, az iraki Dudzsaíl falu 148 síita lakójának megölése miatt halálra ítélik.

A mostani tárgyaláson Szaddám Huszein volt elnököt és hat vádlott-társát népirtásért és emberiesség elleni bűncselekményekért vonják felelősségre a kurdok ellen 1987-1988-ban folytatott hadjáratért, amelyben 180 ezer ember halt meg a vád szerint.