Nyerésre áll Brazíliában a szegények atyja

Vágólapra másolva!
Elsöprő többséget szerzett a brazil elnökválasztás második fordulójában Luiz Inácio Lula Da Silva hivatalban lévő államfő. Silva 91 százalékos feldolgozottságnál több mint 60 százalékát gyűjtötte be a voksoknak.
Vágólapra másolva!

Elsöprő fölénnyel nyerte meg a hivatalban lévő államfő a brazil elnökválasztást a vasárnapi második választási forduló után közzétett hivatalos részeredmény szerint. Luiz Inácio Lula Da Silva a szavazatok 91 százalékos feldolgozottsága mellett 60,54 százalékot szerezett, míg szociáldemokrata riválisa, Geraldo Alckim 39,46-ot. Lula ezzel az elnökválasztás győztesének tekinthető, hiszen ellenfele már akkor sem arathat győzelmet, ha a megszámlálásra váró összes többi szavazatot ő kapta.

A vasárnapi második fordulón 125 millió választópolgár járult az urnák elé. A hivatalban lévő elnök október 1-jén a választások első fordulójában csak 48, 61 százalékos eredményt ért el, ezért kerül sor a második fordulóra. Alckminra, Sao Paulo szövetségi állam volt kormányzójára az első körben a választók 39 százaléka szavazott.