Transzszexuális képviselőnek keresnek WC-t

Vágólapra másolva!
Óriási vitát váltott ki az olasz parlamentben egy transzszexuális képviselő. A botrány akkor pattant ki, amikor egy ellenzéki, jobboldali képviselő a női vécében összetalálkozott Vladimir Luxuria baloldali képviselővel.
Vágólapra másolva!

Elisabetta Gardini, a volt miniszterelnök, Silvio Berlusconi jobboldali pártjának szóvivője szinte rosszul lett a felháborodástól, amikor a női mosdóban beleütközött transzszexuális képviselőtársába. Az incidens szenvedélyes vitába torkollt, hogy melyik vécét használja a transzszexuális képviselő. Vladimir Luxuria közölte: ő évek óta a női vécét használja, és ezen nem is kíván változtatni. "Ha a férfi mosdóba mennék, az még nagyobb botrányhoz vezetne"- nyilatkozta. Mivel a képviselők nem tudtak egyezségre jutni, az országgyűlési hivatal fog dönteni az ügyben.

A jobboldali képviselő, Elisabetta Gardini a sajtónak azt nyilatkozta: egészen sokkolta az esemény. "Soha eszembe nem jutott volna, hogy egyszer ott találom őt. Úgy éreztem magam, mintha szexuális zaklatás áldozata lettem volna" - mondta.

A jobboldali politikusok támogatják Gardini ötletét, hogy a női-férfi WC mellett legyen egy transzszexuális is. Ugyanakkor a kormányzó baloldaliak diszkriminatívnak és rasszistának tartják a képviselő javaslatát.

Vladimir Luxuria Vladimiro Guadagno néven született, és bár női ruhákat hord, egyelőre nem műtötték át. A 40 éves Luxuria korábban harcos melegjogi-aktivista volt. Képviselővé áprilisban választották, Romano Prodi baloldali pártjának a tagja.