Hackerek miatt Gyurcsány megússza a szégyendíjat

Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hiába indult jó eséllyel az openDemocracy nevű szervezet politikai citromdíjáért, magyar hackerek elvitték előle az antidemokratikusságért járó, gunyoros elismerést. Számítógépes kalózok egy program segítségével megbénították a citromdíjról szóló internetes szavazást.
Vágólapra másolva!

Magyar hackerek érdemelnék ki az októberi "Rossz Demokrácia-díjat" az openDemocracy nemzetközi szervezet honlapjának üzemeltetői szerint. A hónap elején még úgy tűnt, a citromdíj elnyerésére jó esélye van, a saját bevallása szerint is éveken át hazudozó Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek, akit egy puccsista tábornokkal, egy gyermekcsempész arab emírrel és a békealkotmányt módosítani akaró japán miniszterelnökkel egyetemben neveztek a versenybe.

A hackereket ugyan hivatalosan nem jelölték a citromdíjra, de az openDemocracy munkatársai szerint bebizonyították, hogy legalább annyira rossz demokraták, mint a nevezett politikusok. A számítógépes kalózok ugyanis írtak egy programot, amely automatikusan szavazatokat generált, másodpercenként bombázta az internetes szavazást működtető szervert, és az emiatt gyakorlatilag megbénult. A citromdíjkiosztás szervezői szerint a hackerek ezzel egy demokratikus kezdeményezésnek okoztak kárt, még ha annak a formája humoros volt is.

A citromdíj célja az, hogy megszégyenítse és nevetségessé tegye a demokratikus kormányzást aláásó, politikai bizalommal visszaélő vezetőket. A politikai és emberi jogok betartásáért küzdő szervezet, az openDemocracy honlapján minden hónapban hat, olvasók által javasolt jelöltet versenyeztetnek ezért a címért, amely kimondja, hogy az adott hónapban ki ártott legtöbbet a demokráciának.