FBI: Átverés volt a futballstadionok elleni fenyegetés

Vágólapra másolva!
Átverés volt az interneten megjelent fenyegetés, amely hét egyesült államokbeli futballstadion ellen irányult - jelentette be csütörtökön az amerikai Szövetség Nyomozó Iroda (FBI) és a belbiztonsági minisztérium.
Vágólapra másolva!

Az FBI kihallgatott egy Milwaukee városából való "fiatal felnőttet", akiről feltételezték, hogy felelős a hét várost - Miamit, New Yorkot, Atlantát, Seattle-t, Houstont, a Kalifornia állambeli Oaklandet és Clevelandet - érintő fenyegető üzenetekért. Az illető a jelek szerint nem áll kapcsolatban terrorista csoportokkal - közölte már a kihallgatás elején egy névtelenül nyilatkozó illetékes.

A fenyegetésről - amely hétfőn jelent meg a www.thefriendsociety.com című internetes oldalon, s amely szerint radioaktív anyagokat tartalmazó, úgynevezett piszkos bombákat csempésztek be az országba, és jövő vasárnap támadásokat követnek el velük amerikaifutball-stadionok ellen - a csütörtök délutáni közlés szerint a hatósági vizsgálat megállapította, hogy komolytalan.

A két kormányhivatal megnyugtatta az amerikaiakat, hogy teljes biztonságban érezhetik magukat, ha a hét végén elmennek sportrendezvényekre. Az amerikaifutball-szövetség (NFL) is kiadott egy közleményt, amely szerint stadionjai nagyon jól védettek.