Civileket mészároltak le Szudán déli részén

Vágólapra másolva!
Összesen harmincnyolc civilt, köztük nőket és gyerekeket mészároltak le ismeretlen fegyveresek egy nap alatt Szudán déli részén öt rajtaütés során - közölte csütörtökön egy regionális kormányzati tisztviselő.
Vágólapra másolva!

A térség belügyminiszterének elmondása szerint fegyveres férfiak egy csoportja szerdán civileket támadott meg, harmincnyolc embert meg is ölt, és számos gépkocsit szétzúzott Dzsuba és a Nílus keleti partja között az utakon.

Nem bocsátkozott feltevésekbe arról, hogy ki követhette el a támadásokat. Szudán déli országrészében zajlanak azonban a szomszédos Uganda kormánya és az Úr Ellenállási Hadserege (LRA) lázadószervezet közötti béketárgyalások, szombaton a tárgyalások közvetítői Dzsubába várják az ugandai elnököt.

Az LRA Uganda mellett Szudán déli részén is jelen van. A dél-szudáni térség törvényen kívüli állapotok jellemezte területein elkövetett erőszakos cselekményeket rendszerint az LRA rovására írják.

Egy ENSZ-szóvivő megerősítette, hogy szerdán rajtaütések voltak a Dzsuba környéki utakon, áldozatokról azonban nem volt tudomása.