Palesztin áldozatok az izraeli-palesztin összecsapásban

Vágólapra másolva!
Négy palesztin áldozata volt izraeli katonák és palesztin fegyveresek közötti összecsapásoknak kedden Ciszjordániában - közölték palesztin biztonsági és kórházi források.
Vágólapra másolva!

A beszámolók szerint az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai fegyveres csoport egyik tagját és unokafivérét civil ruhát viselő izraeli kommandósok lőtték le egy ciszjordániai menekülttáborban. Az izraeli hadsereg egyelőre nem nyilatkozott a híradásokkal kapcsolatban.

Korábban a nap folyamán a szintén Ciszjordániában található Kabatíjában egy másik militáns szervezet, az Iszlám Dzsihád egyik tagját lőtte le az izraeli hadsereg tűzpárbajban. Valamivel később ugyanazon a településen a katonák rálőttek egy palesztin férfira és egy tizenévesre, akik kövekkel dobálták terepjáróikat. A férfi meghalt, a tinédzser súlyosan megsebesült. Az első beszámolókban még az szerepelt, hogy két tizenévest lőttek le a katonák, a későbbiek azonban egy felnőtt áldozatról és egy sérült fiatalról szóltak.

Az izraeli hadsereg közölte, hogy Egyiptom és a Gázai övezet határa alatt felfedeztek egy alagutat, amely véleményük szerint fegyvercsempészésre szolgált. A tájékoztatás szerint az elmúlt három hónapban tizenhárom ilyen alagutat találtak.

A palesztin felkelés 2000 szeptemberi kitörése óta 5438-an haltak meg az izraeli-palesztin összecsapásokban, légitámadásokban és merényletekben.