Palesztin fegyvereseket támadt az izraeli hadsereg

Vágólapra másolva!
Az izraeli hadsereg légicsapást mért hétfő éjjel palesztin fegyveresek csoportjára a Gázai övezet északi részén fekvő Bét-Hanún városban. Senki nem sebesült meg, de a rakéta megsemmisített egy áramfejlesztőt.
Vágólapra másolva!

Palesztin szemtanúk közlése szerint a légicsapás célpontja az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai radikális fegyveres szervezet harcosainak csoportja volt. A fegyveresek, akik éppen arra készültek, hogy rakétákat lőjenek ki Izrael területére, sértetlenek maradtak. Az izraeli gépről kilőtt rakéta egy áramfejlesztőbe csapódott be, és ennek nyomán a város nagy részében megszűnt az áramellátás.

Hétfőn két izraeli sebesült meg könnyebben, amikor palesztin rakéták csapódtak be a Gázai övezethez közel fekvő Szdérot városban. A második palesztin lázadás (intifáda) 2000. szeptemberi kezdete óta több mint ezer, házilag barkácsolt rakétát lőttek ki palesztinok a 24 ezer lakost számláló Szdérot városra, és ennek következtében öt ember, köztük három gyermek vesztette életét, több tucatnyian pedig megsebesültek.

Az izraeli hadsereg a múlt hét csütörtöke óta fokozott erővel hajt végre műveleteket a Gázai övezetben, hogy megpróbáljon véget vetni a palesztinok rakétatámadásainak. A szárazföldi és légi akciók eredményeként legalább huszonkét palesztint öltek meg, a halottak fele palesztin fegyveres csoport tagja volt.