Metrószerelvények ütköztek Rómában

Vágólapra másolva!
Egy ember meghalt, több mint százan megsebesültek, amikor összeütközött két metrószerelvény Rómában. A balesetet okairól egymásnak ellentmondó hírek érkeztek, egyes források szerint a sérültek száma meghaladja a kétszázat.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Délelőtt 11-ig majdnem mindenkit kimentettek

Egy ember meghalt és több mint százan megsebesültek - tizenöten súlyosan -, amikor két szerelvény összeütközött kedden fél tíz körül a római metróban. Az első jelentések szerint áramkimaradás - egy kisebb áramátalakító meghibásodása - okozhatta a balesetet. Szemtanúk szerint a II. Viktor Emánuel téri megállóban egy álló metrószerelvénybe csúszott bele egy érkező vonat, amelynek első kocsija teljesen összeroncsolódott. A mentők 11 óráig az összes utast kiszabadították a részben összeroncsolódott metrókocsikból, egyedül a második szerelvény vezetőjét nem találják. Egy 30 év körüli nigériai asszonyt már csak holtan tudtak kiemelni, de az első jelentésekkel ellentétben az érkező metrószerelvény vezetője túlélte a szerencsétlenséget. Sérülése nagyon súlyos, kórházban ápolják.

Újabb jelentések szerint az érkező metrószerelvény nagy sebességgel, fékezés nélkül rohant bele a Viktor Emánuel állomáson nyitott ajtókkal veszteglő előző metróba. Meg nem erősített hírek szerint a balesetet az okozhatta, hogy a vezető nem vette figyelembe a szemafor tilos jelzését. Egyes utasok azt állították, hogy látták a piros jelzőfényt, ennek dacára az őket szállító metró fékezés nélkül futott be az állomásra. Az első hírek szerint az ütközés viszonylag kis sebességgel történt, ám ennek ellentmondanak a szemtanúk beszámolói, és hogy sokan súlyosan megsérültek.

Olasz források szerint a második szerelvény egészen új típusú, spanyol gyártmányú Caf metróvonat; ebből a típusból januárban 17 szerelvényt helyezték üzembe a római metróhálózaton.

A római magyar konzul az MTI-nek azt mondta, egyelőre semmiféle értesülésük nincs arról, hogy a reggeli metróbalesetnek magyar sérültje is lenne. Az érintett metróvonalon (Anagnina és Battistina végállomások között) jelenleg szünetel a közlekedés.