Vágólapra másolva!
Ezentúl arabul is közlik a pápa beszédeit. A Vatikán hivatalosan az arab országokban élő keresztényekhez és az olaszországi arab bevándorlókhoz szeretne közelebb jutni ezzel.
Vágólapra másolva!

Arabul is olvashatók ezentúl a pápa általános audienciákon elhangzott szavai. Az arab nyelvű szövegek hétfőtől az Angelo Scola bíboros által alapított, a keresztény-muzulmán párbeszédet szolgáló Oasis című internetes lapban olvashatók.

Mindazt, ami XVI. Benedek pápától a római Szent Péter téren szerdánként tartott nyilvános audienciákon elhangzik, az indoklás szerint azért fordítják le arabra is, hogy "az arab országokban élő keresztények számára hozzáférhetővé tegyék e tanításokat". Ezenkívül segítségnek szánják ezt az Olaszországban élő nagy számú arab anyanyelvű bevándorolttal való találkozás és párbeszéd előmozdításához.

A lépéshez köze lehet ugyanakkor annak is, hogy a pápa szeptemberben összekülönbözött a muszlim világgal, mert egy előadásában egy középkori szöveget idézve embertelennek és gonosznak nevezte az iszlámot. A pápai előadás után kirobbant tiltakozásokban egy radikális csoport XVI. Benedek meggyilkolásával is fenyegetőzött.