Olajmunkásokat raboltak el Nigériában

Vágólapra másolva!
Öt olajmunkást raboltak el kedden Nigériában egy olajfúrótelep közelében. Hétfőn egy másik telepet is megtámadtak, akkor 14 katonát megöltek, és 25 munkás hurcoltak el a gerillák, akik egyik vezérük szabadon bocsátását követelik.
Vágólapra másolva!

Legalább öt külföldi olajmunkást raboltak el kedden egy olajfúró telep közelében Nigéria déli részében. A munkásokat - közöttük három brit és két malajziai állampolgárt - Eket városból hurcolták el, az ExxonMobil ipartelepe közelében. A támadás során két nigériai biztonsági őr életét vesztette. Az ExxonMobil szóvivője azt közölte, hogy nincs értesülése a támadásról. Korábbi hírek szerint 7-11 külföldit raboltak el a kőolajban gazdag Niger-deltában lévő városból.

Hétfőn Rivers State szövetségi államban, Port Harcourt közelében támadtak meg gerillák egy olajfúró telepet, ahol tizennégy katonát megöltek, és elrabolták a Royal Dutch Shell olajipari cég 25 nigériai munkását. A támadást egy bizonyos Egyesített Forradalmi Tanács vállalta magára. A három csoportot tömörítő szervezet egy gerillavezér szabadon bocsátását követelte.