Újabb madárinfluenza-gyanús esetek Törökországban

Vágólapra másolva!
Madárinfluenza gyanújával szállítottak kórházba négy embert - köztük két kisgyereket - Törökország délnyugati részén, az Égei-tenger közelében. A térségben a hatóságok elrendelték az összes szárnyas leölését.
Vágólapra másolva!

Újabb madárinfluenza-gyanús megbetegedéseket jelentettek kedden Törökország délnyugati részéből, az Égei-tenger mellékéről. A félhivatalos Anadolu hírügynökség beszámolója szerint Kusadasi nyaralóhelyen madárinfluenzára utaló tünetekkel szállítottak kórházba egy hároméves kisfiút, aki állítólag előzőleg egy beteg tyúkkal játszadozott.

A délnyugati tartomány székhelyén, Aydinban egy anya és kétéves fia, valamint egy 15 éves kamasz fiú került hasonló okból kórházba. A páciensek szervezetéből vett vérmintákat Isztambulba küldték laboratóriumi kivizsgálás céljára, az eredmény legkorábban három nap múlva várható. A helyi hatóságok elővigyázatosságból elrendelték az összes házi szárnyas leölését.

Kedvező hír érkezett viszont Isztambulból: a nagyváros európai részén madárinfluenza gyanúja miatt megvizsgált húsz személy laboreredményei egyikük esetében sem igazolta a vírussal történt fertőzést - jelentette a CNN Türk tv-adó. Törökországban országszerte 12 embert kezelnek kórházban, miután szervezetükben kimutatták a madárinfluenza veszedelmes H5N1 vírusát.