Izraeli kommandósok megöltek egy asszonyt

Vágólapra másolva!
Izraeli különleges erők a Gázai övezet déli részén rajtaütést hajtottak végre palesztin militánsok egy erősségén csütörtökön. A kibontakozott harcban legalább két palesztin fegyverest megsebesítettek, és harckocsi-lövedéktől meghalt egy palesztin asszony.
Vágólapra másolva!

A kommandó az övezet és Egyiptom határán fekvő Rafah közelében, - ahol rendszeres fegyvercsempészet zajlik - bekerítette a kormányzó Hamász mozgalom egyik tagjának házát. Izraeli gyanú szerint Rafah környékén tartják fogva azt az izraeli katonát, Gilád Salit tizedest, akit gázai fegyveresek egy június 25-i, az izraeli határon átcsapó rajtaütés során hurcoltak magukkal.

Mint arról palesztin kórházi illetékesek beszámoltak, egy izraeli harckocsi lövedéke megölt egy 35 éves palesztin asszonyt és megsebesítette három gyermekét. Az AFP adatai szerint ezzel a halálesettel 5396-ra nőtt azoknak a száma, akik a palesztin felkelés 2000 szeptemberi kirobbanása óta erőszakos cselekményekben haltak meg.

Az izraeli hadsereg nem kommentálta az eseményt. A szemtanúk szerint a kommandó a sötétség leple alatt, páncélozott szállító járműveken érkezett, mellőzve az ilyen, a sűrűn lakott gázai övezetben végrehajtott rajtaütéseken általában igénybe vett páncélosok és támadó helikopterek segítségét.

Amikor az izraeliek összecsaptak a palesztin fegyveresekkel, egy izraeli szállító helikopter szállt le a közelben, valószínűleg azért, hogy a sebesülteket elszállítsa. Az összecsapásban megsebesült két palesztin személyazonossága ismeretlen, a katonák nem engedték a közelbe a médiát.