Erős tengerrengés volt Indonézia keleti részén

Vágólapra másolva!
Erős földrengés volt szombat hajnalban Indonézia keleti részén, a rengés epicentruma a Flores-tenger alatt 573 kilométeres mélygében volt. Cunami ugyanakkor nem fenyeget.
Vágólapra másolva!

A Richter-skála szerint 6,6-es erősségű földrengés rázta meg szombat hajnalban Indonézia keleti részét, de nincs szökőárveszély a helyi meteorológiai és földtani intézet tájékoztatása szerint. Áldozatokról vagy károkról egyelőre nem érkezett jelentés. A rengés epicentruma Sumbawa szigetétől 205 kilométerre északkeletre, a Flores-tenger alatt 573 kilométeres mélységben volt.

A csendes-óceáni "tűzgyűrűben" fekvő Indonéziában gyakori a földrengés és a vulkáni tevékenység a tenger alatti tektonikus lemezek találkozásánál.

Ez év júliusában az indonéziai Jáva déli partvidékén söpört végig szökőár, amit a Richter-skála szerint 7,7-es erősségű, tenger alatti földrengés idézett elő és mintegy 600 ember halálát okozta. Két éven belül ez volt a második cunami a térségben. 2004. december 26-én a Richter-skála szerint 9,1-es erejű rengés pusztított a dél-délkelet-ázsiai térségben. A földmozgás által kiváltott szökőár több mint 130 ezer ember életét oltotta ki az indonéziai Aceh tartományban, tucatnyi érintett országban pedig további több mint százezer ember halt meg.