Lőszert fogtak egy repülőn a bolgár rendőrök

Vágólapra másolva!
Meghiúsított egy repülő ellen tervezett fegyveres támadást a bolgár rendőrség. A rendőrséget egy külföldi titkosszolgálat értesítette. Állítólag moszkvai gépet térítettek volna el fegyveresek.
Vágólapra másolva!

Egy külföldi légi járat elleni esetleges fegyveres támadást hiúsított meg a bolgár rendőrség - közölték pénteken belügyi illetékesek. Ilja Iliev országos rendőrfőnök közölte, hogy az incidens még augusztus végén történt, és a hatóságokat egy külföldi titkosszolgálat értesítette.

Kraszimir Petrov, a határőrség parancsnoka elmondta, hogy lőszert találtak egy külföldi repülőgép fedélzetén felszállás előtt a fekete-tengeri kikötőváros, Várna repülőterén. Sajtóértesülések szerint a gép Moszkvába tartott.

Petrov közölte, hogy őrizetbe vettek egy nőt, miután lőszert találtak a csomagjában. A nő külföldi volt, állampolgárságát nem hozták nyilvánosságra. Úgy tűnt, hogy nem tudott a csomagjában lévő lőszerről.

"Valamennyi utast kiszállították a gépből, és megkezdték a kihallgatásukat" - mondta újságíróknak a határőrparancsnok. Hozzátette: tűzszerészek átvizsgálták a gépet, de pokolgépet vagy fegyvert nem találtak.

Petrov szerint nem világos, hogy valóban géprablásra vagy terrorista összeesküvésre történt-e kísérlet. "Miután elemeztük az információkat, megítélhetjük, hogy valaki csak 'tesztelt' bennünket, vagy valóságos biztonsági fenyegetést hiúsítottunk meg" - mondta Petrov.