Mexikói fegyveresek öt levágott fejet hagytak egy bárban

Vágólapra másolva!
Álarcos fegyveresek öt levágott emberi fejet dobtak egy mexikói bár táncparkettjére szerdán - jelentette a helyi sajtó. A vérengzés hátterében egy terhes asszony kegyetlen meggyilkolása állhat.
Vágólapra másolva!

A feketébe öltözött, mintegy húsz álarcos helyi idő szerint hajnali fél kettőkor rontott be a közép-mexikói Michoachan állam Uruapan városának egyik bárjába. A levegőbe lövöldözve a vendégeket a földre parancsolták, ezután nejlonzsákból öt levágott emberi fejet szórtak a táncparkettre.

A levágott férfifejek mellett üzenetet is hagytak: "A család nem öl pénzért, nem öl asszonyokat, ártatlanokat, csak azokat, akiknek meg kell halniuk. A világnak meg kell tudnia, hogy ez az isteni igazságszolgáltatás" - idézték a hatóságok.

Rendőrségi források jelezték, hogy a mostani lefejezések kapcsolatban állhatnak egy várandós asszony meggyilkolásával, akinek szintén lefejezett holttestét a múlt hét végén találták meg a város közelében. Az ügyészség egyelőre nem tudta megmondani, hogy az üzenetben a "család" szó a meggyilkolt nő családjára vagy a kábítószer maffiára utal.

A mexikói hatóságoknak ezekkel együtt, az utóbbi évben már tucatnyi ilyen bűnesettel volt dolga, melyeket kábítószerrel hoznak összefüggésbe. Az egyre nagyobb méreteket öltő szervezett bűnözésnek az idén már több mint kétszáz áldozata van.