Libanoni rendőröket robbantottak föl

Vágólapra másolva!
Két ember meghalt, egy pedig megsebesült, amikor robbantásos támadást intéztek libanoni rendőrségi járművek ellen. A sebesült titkosszolgálati tiszt részt vett Rafik Haríri, volt miniszterelnök meggyilkolásának ügyében indított nyomozásban.
Vágólapra másolva!

Súlyosan megsebesült egy magas rangú libanoni titkosszolgálati tiszt, a vele együtt utazó másik két ember pedig meghalt kedden egy pokolgépes merényletben Szaida (Szidón) közelében. Egyes források szerint a tiszt kocsijában, más közlések szerint az autó mellett lépett működésbe egy feltehetően távirányításos robbanószerkezet.

A sérült tiszt, Szamir Sehade ezredes a belügyminisztérium hírszerző szolgálatának tagja. A két halálos áldozat egyike egy rendőr, a másik egy civil volt. A támadás lehetséges indítékáról a források nem közöltek semmit, ám Sehade részt vett a Rafík Haríri volt libanoni miniszterelnök meggyilkolásának körülményeit vizsgáló nyomozásban, és közreműködött mnégy magas rangú libanoni katonatiszt letartóztatásában, akiket azzal gyanúsítanak, hogy közük volt a Hariri-gyilkossághoz.