29 utas halt meg egy iráni repülőszerencsétlenségben

Vágólapra másolva!
Szétrobbant egy leszálláshoz készülő iráni repülő kereke, a gép lángba borult. Az iráni állami tévé jelentése szerint legkevesebb 97-en meghaltak, a BBC szerint az álldozatok száma 29.
Vágólapra másolva!

Az iráni televízió jelentések szerint 97-en haltak meg abban a légi balesetben, amely pénteken az északkelet-iráni Meshedben történt. A BBC szerint sokkal több utast sikerült kimenteni, így az áldozatok száma 29. Egy orosz gyártmányú Tu-154-es típusú utasszállító repülőgép 147 utassal a fedélzetén leszállni készült, amikor az egyik futóműve szétrobbant. Ezután a gép oldalára fordul és a gép lángba borult - számolt be róla az iráni televízió

A személyzet mindegyik tagja túlélte a szerencsétlenséget, és több mint 50-en utast sikerült kimenteni. Többen komolyabb sérülés nélkül megúszták a balesetet.

A gép a Bandar-Abbász-i székhelyű Iran Airtour légitársaság tulajdona volt, és a Hormuzi-szoros partján lévő városból érkezett Meshedbe. Az állami televízió nem említette, hogy eloltották-e már a tüzet, de arról beszámolt, hogy a katasztrófavédelmi alakulatok urai a helyzetnek.

A szakértők a szerencsétlenség kapcsán megjegyezték, hogy Iránban egyre elavultabbá válik a géppark, tekintve, hogy az országot sújtó amerikai gazdasági szankciók miatt a helyi légitársaságok nehezen tudnak Nyugatról beszerezni repülőgépeket, ezért főként elöregedett Boeingeket és Airbusokat, illetve még a szovjet időkben gyártott légi járműveket üzemeltetnek.