Lebukott egy magyar kártyahamisító-banda

Vágólapra másolva!
Letartóztattak Olaszországban egy öttagú magyar bankkártya-hamisító bandát, amely több éve gyártotta a hamis hitelkártyákat. A hamisítók a tavalyi évben 10 millió eurót szereztek illegális tevékenységükkel.
Vágólapra másolva!

Letartóztattak egy öttagú magyar bankkártya-hamisító bandát az olaszországi Szardínia szigetén - közölték kedden a helyi hatóságok. A bűnbandát a magyar, a német és az olasz bűnügyi szervek közös nyomozása eredményeként fogták el hétfőn a szardíniai Porto Torres óvárosában. A kártyahamisítók több éve folytatták tevékenységüket, amelyből csak 2005-ben 10 millió euró bevételük volt.

Az öt férfi - akik közül ketten testvérek, egyikük pedig a fiát is bevonta - egy német rendszámú lakókocsiban működött, amelyet fel volt szerelve mindennel, ami a hitelkártyák és a bankautomaták "klónozásához" szükséges. A rendőrök a kocsiban már használatra kész, másolt bankkártyákat is találtak. Ezzel egy időben Magyarországon a rendőrség megtalált a banda által készített mintegy 500 másolt bankkártyát. A letartóztatott magyarokat jelenleg Sassari város börtönében tartják fogva.