Szexuális zaklatással vádolják az izraeli államfőt

Vágólapra másolva!
Szexuális zaklatással vádolja Móse Kacav izraeli államfőt egy volt minisztériumi alkalmazott - jelentette kedden a Maariv című izraeli napilap. Nem ez az első ilyen eset, de az elnök szerint a vádaskodók csak zsarolni akarják őt.
Vágólapra másolva!

Több korábbi munkatársa is szexuális zaklatással vádolja Móse Kacav izraeli államfőt. Az egyik neve elhallgatását kérő panaszos a Maariv című izraeli lapnak elmondta, hogy az eset több mint tíz évvel ezelőtt történt, és fel kellett adnia minisztériumi állását, mert visszautasította Kacav "közeledését". Az izraeli államfő egy közleményben utasította vissza a vádat, és közölte: "fogalma sincs arról", hogy ki állít róla ilyesmit.

Az ügy közvetlen előzménye, hogy Kacavot szintén állítólagos szexuális zaklatás miatt zsarolta meg az államfői hivatal egyik volt alkalmazottja. Az elnök akkor értesítette Menáhem Mazuz főügyészt a vádról, valamint arról, hogy a volt államfői hivatali alkalmazott hallgatásáért cserébe minisztériumi állást követelt magának. Ez az ügy már az izraeli lapok címoldalán is szerepelt, de Kacav elnök eddig még nem tett jogi lépéseket jó hírnevének védelmében.

A főügyészség a zaklatási ügy továbbgyűrűzésének esetére információkiegészítést kért az államfőtől. Elképzelhetőnek nevezte, hogy a rendőrség is vizsgálatot indít az ügyben.