Két palesztin életét vesztette a Gázai övezetben

Vágólapra másolva!
Két palesztin életét vesztette, tíz pedig megsebesült szerda este izraeli tüzérségi tűzben a Gázai övezet északi részén - közölték palesztin kórházi források. Az izraeli támadások célja az elrabolt tizedes kiszabadítása és a palesztin rakétatámadások megakadályozása.
Vágólapra másolva!

Palesztin források szerint az izraeli erők Szudaníja tengerparti rendőrőrsét lőtték vagy harckocsikról vagy ágyúnaszádokról. Egy rendőr és a Hamász egy fegyverese életét vesztette, hat rendőr és négy civil megsebesült a támadás következtében. Az izraeli hadsereg cáfolta, hogy lőtték volna a rendőrőrsöt. A hadsereg egyik szóvivője ugyanakkor közölte, hogy légicsapást mértek a dzsabalíjai menekülttábor környékére, ahol robbanóanyagot szállító palesztinok voltak a célpontok.

Az ugyancsak a Gázai övezet északi részén fekvő Bét-Hanunban szerda este súlyosan megsebesült az al-Dzsazíra katari hírtelevízió forgatócsoportjának palesztin sofőrje. A csoport palesztin fegyveresek és izraeli katonák kereszttüzébe került.

Az izraeli biztonsági kabinet szerdán engedélyezte a hadseregnek, hogy folytassa műveleteit és hatoljon be mélyen a Gázai övezetbe a június 25-én elrabolt izraeli tizedes kiszabadításának, valamint az Izrael elleni palesztin rakétatámadások leállításának céljából.

Az izraeli hadsereg páncélosai szerda este sötétedés előtt behatoltak a Gázai övezet északi részébe, és harcálláspontokat foglaltak el két volt zsidó telepen, amelyek nagyon közel vannak Izrael és a Gázai övezet határához. Egyikük Elei Színai, ahonnan Hamász-fegyveresek kilőtték az Askelón belvárosába kedden becsapódott rakétát. Rakéta csapódott be szerdán is Askelón városba, a lövedék ezúttal egy gyümölcsöskertbe hullott.