Harmincöt tálib fegyverest öltek meg Afganisztánban

Vágólapra másolva!
Harmincöt fegyverest öltek meg az amerikai vezetésű koalíciós erők szerdai közlésük szerint Afganisztán déli részén egy tálib tábor elleni támadásban. A rajtaütést a Hegyi Előrenyomulás elnevezésű hadművelet keretében hajtották végre.
Vágólapra másolva!

A tálib fegyveresek halálát hozó támadást kedd éjjel hajtották végre Hilmend tartományban, a rajtaütésben a közlemény szerint sem a koalíciós erők katonái, sem pedig polgári lakosok nem sérültek meg. "A megölt szélsőségesek jelentős része a helyi tálib vezetők közül került ki, akik számos támadást követtek el és terveltek ki afgán lakosok és kormányzati tisztviselők, valamint a koalíciós erők ellen" - áll a közleményben.

A rajtaütést az Afganisztán déli részén jelenleg is zajló Mountain Thrust (Hegyi Előrenyomulás) elnevezésű akció keretében hajtották végre, amely a koalíciós erők és az afgán hadsereg legnagyobb katonai művelete a tálibok kormányának 2001 végi megdöntése óta.

Hilmend tartományban egy brit katona is életét vesztette egy szerdai rajtaütés során, amelyet feltehetőleg tálibok hajtottak végre - jelentette be a londoni védelmi minisztérium szóvivője. Az ejtőernyős halálával hatra emelkedett az utóbbi négy hétben a térségben megölt brit katonák száma.