Áldozatokat követel a monszun Pakisztánban és Indiában

Vágólapra másolva!
Huszonnyolc ember vesztette életét földcsuszamlásokban Pakisztán északkeleti és India keleti részén - közölték hétfőn a helyi hatóságok. Előrejelzések szerint a következő időben folytatódnak a földcsuszamlást okozó esőzések, nem javul a térség időjárása.
Vágólapra másolva!

A heves monszunesők hatására hatalmas szikladarabok és több tonnányi föld zúdult a pakisztáni Pesavartól 200 kilométerre fekvő Gháel településre. A megmozdult talaj legalább három vályog- és téglaépületet elsodort. A mentőalakulatok 17 ember holttestét, köztük 11 nőét találták meg. A romok közül öt embert, köztük három gyermeket sikerült élve kimenteni.

Indiában ugyancsak az évszakra jellemző heves esőzés okozott földcsuszamlást. Az Orisza állambeli Gadzsapati körzetben, a térség fővárosától, Bhuvanesvartól 250 kilométerre délre több lakóépület összeomlott, 11 ember meghalt. A szövetségi államban a monszunesőkhöz köthető szerencsétlenségekben az utóbbi öt hét alatt 223 ember halt meg.

Bombayban, az ország pénzügyi központjában, amely Mahárástra szövetségi állam fővárosa, a hétvégén a heves esőzés hatására leállt a közlekedés a belváros és az elővárosok között. Késtek a vonatok és a belföldi légi járatok. A meteorológiai előrejelzés szerint a térségben az elkövetkező öt napban ugyancsak sok csapadék várható.