Robbanás volt az isztambuli reptéren

Vágólapra másolva!
Robbanás okozhatta azt a tüzet, ami miatt szerdán kora délután korlátozták a légiforgalmat az isztambuli nemzetközi repülőtéren. Az áldozatok számáról megoszlanak a vélemények. A Malév gépe rendben leszállt.
Vágólapra másolva!

Tűz ütött ki szerdán az isztambuli Atatürk nemzetközi repülőtér teherszállítmányozási területén, a tűz miatt korlátozni kellett a reptér forgalmát - jelentették a török televíziók. Török hírügynökségek szerint robbanás történt a reptér teherszállítmányozással foglalkozó részén. Az első jelentések szerint két ember maghalt, 30 megsérült, később azonban olyan hírek érkeztek, hogy az esetnek nincs halálos áldozata.

A tűz pánikot okozott a várócsarnokokban, több száz utas próbálta elhagyni a légikikötőt. A televíziós képsorok tanúsága szerint fekete füst száll a repülőtér felett, s a tűzoltók küzdenek a lángokkal. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tüzet s hogy vannak-e áldozatok.

Az isztambuli magyar főkonzulátuson elmondták, hogy a Malév isztambuli járata - a légitársaság ottani képviselete szerint - még a tűzeset előtt rendben leszállt, az utasok további hollétéről azonban nem tudtak tájékoztatást adni. A Malév MA 201-es repülőjárata nagy valószínűséggel föl is tud szállni Budapest felé, miután az első hírekkel ellentétben nem kellet teljesen leállítani a nemzetközi reptér forgalmát. A hat kifutóról kettőre terelték a át az érkező és felszálló gépeket.