Vágólapra másolva!
A korábbi olasz miniszterelnök, Silvio Berlusconi attól tart, hogy merényletet követhetnek el ellene. Ezt maga a legutóbbi parlamenti választásokon vereséget szenvedett volt kormányfő fejtette ki egy hétfő esti televíziós műsorban.
Vágólapra másolva!
Forrás: EPA
Silvio Berlusconi

Silvio Berlusconi aggodalmát a médiában róla kialakult negatív képpel, továbbá "baloldali szimpatizánsok gyűlöletével" magyarázta. "Félek attól, hogy elvegyüljek az emberek tömegében" - hangoztatta Berlusconi a szóban forgó televíziós adásban.

"Mindig akad egy olyan fanatikus, mind az a személy, aki egy állvánnyal próbálta meg a fejemet kettéhasítani" - utalt a volt miniszterelnök arra a 2004-ben történt esetre, amelynek során egy kőműves egy kameraállvánnyal könnyebben megsebesítette őt a hátán. "Mindig akad egy olyan fanatikus, aki azt gondolja: ha megölöm Berlusconit, mindenkinek szívességet teszek és történelmet írok" - fűzte hozzá.

"Mindez a baloldali urak gyűlöletének megnyilvánulása" - fogalmazott a korábbi olasz miniszterelnök az esti televíziós műsorban.