Bíróság előtt a pechesek bandája

Vágólapra másolva!
Bíróság elé került az oroszországi Jekatyerinburgban az orosz sajtó által pechesek bandájának nevezett néhány bűnöző. A balszerencsés gazfickók még 2003-ban szövetkeztek, ám kétéves ténykedésük során a banditákat mindvégig üldözte a balszerencse.
Vágólapra másolva!

A banda kezdetben pénzszállítókra "szakosodott", olyan vállalkozásokra, amelyekre egy-egy alkalommal legkevesebb 1 millió rubelt (7,78 millió forintot) bíznak a megrendelők. A rablók kiszemelték a megfelelő céget, ahová sikerült bejuttatniuk saját emberüket, hogy megbízható információ birtokában szervezzék a rajtaütéseket.

2004 februárjában jött el a nagy nap, vagyis az első bevetés, amikor az informátor jelzése alapján nagy zsákmányra lehetett számítani. A gengszterek lecsaptak, sikeresen magukhoz ragadták a pénzes bőröndöt, amely üresnek bizonyult.

Egy hónappal később egy pénzszállító autót támadtak meg, ám a biztonságiak tűz alá vették a rablókat, akiket a nem várt ellenállás menekülésre késztetett.

A pechesek bandája sorozatosan kudarcot vallott a pénzszállítókkal, így később "profilt" váltottak, úgy gondolván, hogy a bérgyilkosság hozza meg a várva várt sikert. A bűnözők látásával is gond lehetett, mivel elnézték a gépkocsi rendszámát és a "megrendelt" áldozat helyett egy vétlen idegent lőttek le.

Pechsorozatuk még hónapokig folytatódott, míg végül anélkül kerültek rendőrkézre, hogy akár egyetlen esetben is "sikerélményben" lett volna részük. Ennek hiánya azonban aligha számít majd enyhítő körülménynek a bíróság előtt.