Szaúd-Arábiában letartóztattak öt szélsőségest

Vágólapra másolva!
A szaúdi rendőrség letartóztatott öt személyt az abkaiki olajkomplexum elleni sikertelen merényletkísérletben való részvétel vádjával - jelentette be a belügyminisztérium az állami televízióban kedden.
Vágólapra másolva!

Az adásban bemutatták a rendőrség által lefoglalt kazettát, amelyen a szélsőségesek láthatók, amint a merényletekhez használt, robbanóanyaggal megrakott két járművet készítik elő. A rendőrség közlése szerint a szalagokat robbanóanyag társaságában találták meg egy a fővároson kívül fekvő raktárépületben. A filmszalagon látható többek között a 36 éves Fahd el-Dzsuveir, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet szaúd-arábiai ágának vezetője is, akit a merényletkísérletet követően lőttek le tűzharcban a szaúdi biztonsági erők.

A világ legnagyobb olajfeldolgozó üzeme elleni február 24-i merényletben két támadó és az üzem két biztonsági őre életét vesztette. A szaúdi hatóságok március végén negyven, feltételezhetően az al-Kaida hálózatához tartozó szélsőségest vettek őrizetbe, akik közül nyolc állt kapcsolatban a februári támadással. A most elfogott szélsőségesek egyike szerepel az arab ország által a 36 legveszélyesebb terroristáról tavaly kiadott listán.