Amerikaiakat ölne a szeptember 11-ei merénylet vádlottja

Vágólapra másolva!
Nem érez megbánást a 2001. szeptember 11-ei támadások egyetlen vádlottja, Zacarias Moussaoui. A halálbüntetéssel is sújtható algériai származású francia a bíróságon tett vallomásában azt mondta, bárhol és bármikor kész amerikaiakat ölni.
Vágólapra másolva!

"Azt szeretném, ha minden nap 2001. szeptember 11. lenne" - mondta vallomásában Zacarias Moussaoui. A négy és fél évvel ezelőtti gépeltérítések egyetlen vádlottja pénteki lapbeszámolók szerint arról beszélt, hogy bárhol, bármikor kész amerikaiakat ölni, még a börtönben is.

Moussaoui azért gyűlöli Amerikát, mert az támogatja Izraelt. "Önök a kígyó feje számomra. Ha el akarjuk pusztítani a palesztinai zsidó államot, önöket kell először elpusztítanunk" - mondta a tárgyaláson. Az algériai származású francia férfi közölte, hogy nem érez megbánást, és nemmel felelt arra a kérdésre is, hogy őrült-e. Vallomása első felében hosszasan ócsárolta a védelmére kirendelt ügyvédeket, akik beszámíthatatlanságával érveltek a tárgyaláson.

A bíróság már korábban kimondta, hogy Zacarias Moussaoui akár halálbüntetést is kaphat, a döntést azonban csak a vád és a védelem érveinek meghallgatása után hozzák meg. Bár a vádlott szeptember 11-én már börtönben ült, az ügyészség szerint rászolgált a méreginjekcióra, hiszen tudott a várható támadásokról, de azt elhallgatta. A vád szerint Moussaoui közvetlenül felelős mintegy 3000 ember haláláért.