Iraki családdal végzett egy amerikai légicsapás

Vágólapra másolva!
Egy család 11 tagja halt meg, amikor amerikai helikopterek lebombázták észak-iraki otthonukat. A támadás oka ismeretlen.
Vágólapra másolva!

Amerikai légicsapásban vesztette életét egy család tizenegy tagja, köztük több nő és gyerek az északi-iraki al-Isakiban. A hajnali helikoptertámadás oka egyelőre nem ismert. Az amerikai erők iraki katonai parancsnoksága egyelőre nem nyilatkozott a családi házra mért légicsapásról.

A hittudósok szunnita tanácsa szerdán bejelentette, hogy a szervezethez tartozó egyik papot, Husszein Turki sejket előző este a Bagdadtól északra fekvő al-Makdadíjában a napnyugta utáni imát követően agyonlőtték. A merényletben fia is megsebesült.

Az amerikai hadsereg szintén szerdán számolt be arról, hogy a nyugat-iraki al-Anbár tartományban az ellenséggel vívott harcban elesett két katonája. A mostani halálesetekkel együtt legkevesebb 2309 amerikai katona halt meg az arab országban a háború megindítása óta eltelt három évben.

Az iraki belügyminisztérium szerda estétől csütörtök délutánig tartó tilalmat rendelt el a gépkocsiforgalomra Bagdadban, hogy megakadályozza a merényleteket a parlament alkotmányozó ülésének kezdetén. A nemzeti gyűlés előreláthatólag csütörtökön, három hónappal a törvényhozási választások után ül össze először.