Tornádók tíz ember halálát okozták az amerikai Közép-Nyugaton

Vágólapra másolva!
Tornádók pusztítottak a hétvégén és hétfőn az Egyesült Államok közép-nyugati részén, legkevesebb tíz ember halálát okozva és megrongálva számtalan házat.
Vágólapra másolva!

A zord időjárás a hétvégén kezdődött viharokkal, majd tornádókkal és felhőszakadással folytatódott. A leginkább sújtott állam Missouri volt szombaton és vasárnap: itt legalább kilenc ember halt meg, és több száz épület tönkrement vagy megrongálódott. Az állam egyes részein narancs nagyságú jégdarabok hullottak az égből, s a természeti csapás St. Louistól délre, egy több mint 30 kilométer hosszú sávban számtalan házat megrongált - közölték a hatóságok.

Hétfőn érkezett a térségbe a viharok második frontja. Kansastől Indianáig eső, jégeső és szélvihar pusztított, fákat tépett ki gyökerestül, felborított több lakóházat. Dakota, Minnesota és Wisconsin államokban, illetve Illinois fővárosában, Springfieldben több ezer otthon villanyáram nélkül maradt, több iskolát be kellett zárni. Springfieldben eltűntként tartanak nyilván egy férfit, miután háza romba dőlt. Tizenkilenc ember kisebb sérüléseket szenvedett a városban.