Hetven kilogramm heroint foglaltak le Lengyelországban

Vágólapra másolva!
Több mint hetven kilogramm heroint foglaltak le lengyel-német határon fekvő Jedrzychowicében - közölték a lengyel belügyminisztérium illetékes szervei.
Vágólapra másolva!

A kábítószerfogást a lengyel és a német rendőrség együttműködése tette lehetővé. Ryszard Zaremba, a helyi rendőrség szóvivője megerősítette, hogy "rendőri akciót hajtottak végre bűnözők ellen Jedrzychowice határállomás térségében", de további részleteket a nyomozás érdekében nem közölt.

Lengyelországban a heroinfogás ritkaságnak számít. Az ország amfetamingyártóként ismert, a rendőrség rendszeresen számol fel titkos amfetamingyártó laboratóriumokat. Az elkobzott kábítószer becsült értéke 2,2 millió euró.

A lengyel rendőrség szerint Hollandia után állítólag Lengyelország a központi idegrendszerre ható, a vérnyomást növelő és a szívműködést serkentő, kábítószernek minősített készítmény második legnagyobb európai szállítója. A Lengyelországban előállított amfetamin 35 százalékát értékesítik az országon belül, a többi Németországba vagy a skandináv államokba kerül.