Magyar katonák szenvedtek balesetet Afganisztánban

Vágólapra másolva!
Autóbalesetben megsérült három magyar katona Afganisztánban, mikor felborult az őket szállító német terepjáró. Mindhármuk állapota stabil, a kunduzi kórházban ápolják őket.
Vágólapra másolva!

Három magyar katona sérült meg egy közlekedési balesetben Afganisztánban szerda délután - közölte a Honvédelmi Minisztérium szóvivője, Bocskai István az MTI-vel.

Bocskai elmondta, hogy a német tartományi újjáépítő csoportban szolgálatot teljesítő magyar katonák egy kísérési feladat végrehajtása után Kunduzba tartottak az öt gépjárműből álló német konvoj utolsó járművében utazva. A kocsi egy nagy követ akart kikerülni, de a manőver közben a német hadsereg Mercedes Wolf típusú terepjárója felborult.

A három magyar katona egyike váll-, egy másik fejbőr-, illetve nyakcsigolya-sérülést szenvedett, a harmadik katonának felületi sérülései keletkeztek. Mindhármuk állapota stabil -tájékoztatta az MTI-t a szóvivő.

A helyszínre érkező német katonai rendészeti és egészségügyi egységek a sérülteket a kunduzi kórházba szállították, további vizsgálatokra és megfigyelésre. Családtagjaikat a honvédség tájékoztatta állapotukról - mondta Bocskai.