Bush folytatja a terrorellenes háborút

Vágólapra másolva!
A terrorellenes háború folytatását ígérte pakisztáni látogatásán George Bush amerikai elnök. Bush méltatta Musarraf pakisztáni elnököt, amiért csatlakozott a harchoz. Eközben kiderült az USA karacsi konzulátusa ellen végrehajtott merénylettel egy pakisztáni szélsőséges szervezetet gyanúsítanak.
Vágólapra másolva!

A terrorizmus elleni háború folytatását ígérte szombaton Iszlámábádban George Bush amerikai elnök. Bush méltatta Pervez Musarraf pakisztáni elnökkel való megbeszélése után méltatta vendéglátója "bátor döntését", hogy csatlakozott a terrorizmus elleni háborúhoz.

Az amerikai elnök úgy vélekedett, hogy még nagyon sokat kell tenni ahhoz, hogy le lehessen győzni az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózatot, de ennek legjobb módja, hogy megosszák egymással a titkos szolgálati információkat.

Az Egyesült Államok karacsi konzulátusa elleni csütörtöki merénylet kapcsán az amerikai elnök leszögezte: ez az akció is mutatja, hogy a terrorizmus elleni háború folytatódik, és az amerikaiak nem hátrálnak meg.

A Dzsundulláh robbantott Karacsiban

A merénylettel egy Dzsundulláh (Allah Brigádja) nevű szélsőséges iszlám szervezetet gyanúsítanak a pakisztáni hatóságok. Az ügyet vizsgáló, névtelenséget kérő karacsi biztonsági illetékesek szombati közlése szerint a négy halálos áldozattal és 52 sebesülttel járó terrorakció körülményei a Dzsundulláh módszereire vallanak.

Ilyen jelnek vélik azt, hogy egy 2004-es évjáratú Toyota gépkocsiba rejtették a robbanószerkezetet, mert nyilván tudták, hogy egy régi autó jobban feltűnik a biztonsági szolgálnak. Ugyancsak ezt látszik megerősíteni az a tény, hogy a merényletet két nappal George Bush amerikai elnök látogatása előttre időzítették. A szervezet ugyanis korábban több, amerikai érdekeltségek és keresztény célpontok elleni merényletet vállalt.

A Dzsundulláhot vádolták egy pakisztáni tábornok ellen 2004-ben elkövetett sikertelen merénylettel, és a szervezet 11 tagját ítélték halálra tavaly a gyilkossági kísérlet miatt. Ugyancsak a csoportot gyanúsították az amerikai konzulátus elleni korábbi támadásokkal, valamint egy keresztény bibliakutató csoport és egy indiai énekes békekoncertje ellen elkövetett akcióval.