Izrael a Hamász elszigetelésére szólít fel

Vágólapra másolva!
Izrael, biztonsági forrásból származó keddi értesülés szerint, igyekszik elérni az adományozó országoknál, hogy szüntessék be a Palesztin Hatóságnak folyósított támogatást azután, hogy a hét végén megtartja alakuló ülését a palesztin parlament, amelybe a Hamász iszlámista mozgalom delegálhatja a legtöbb képviselőt. Izrael szándéka a zsidó állam elpusztítására felesküdött Hamász pozíciójának meggyengítése.
Vágólapra másolva!

Belbiztonsági forrásból származó tájékoztatás szerint Izrael egyidejűleg nyomást gyakorol a január 25-i palesztin parlamenti választásokon győztes Hamászra is annak érdekében, hogy a mozgalom mondjon le az erőszakról, ismerje el Izraelt és tartsa tiszteletben az átmeneti békemegállapodásokat. A Hamász gyengítésére irányuló elképzeléseket várhatólag csütörtökön terjesztik Saul Mofaz izraeli védelmi miniszter elé.

Az izraeli külügyminisztérium szóvivője közben tagadta a The New York Times című amerikai napilap hétfői számában megjelenteket, miszerint Izrael és az Egyesült Államok terveket forral a Hamász helyzetének megingatására. "Stratégiánk világossá tenni a Palesztin Hatóság leendő vezetése (vagyis a Hamász) számára, hogy egyértelmű választási lehetőség előtt állnak: átalakulnak törvényes politikai szereplővé, vagy nemzetközi elszigeteltség vár rájuk" - szögezte le Mark Regev szóvivő.

Washington szintén tagadta a The New York Times állításait.