Magyar-afgán járőr mellett robbantottak Kabulban

Vágólapra másolva!
Házi készítésű bombát robbantottak fel egy magyar-afgán közös járőr mellett Kabulban hétfő délelőtt. Egy afgán katona könnyebben megsérült, egy jármű megrongálódott.
Vágólapra másolva!

Házi készítésű bomba robbant Kabulban a járőröző magyar és afgán konvoj közelében, egy afgán katona megsérült, egy jármű megrongálódott - közölte hétfőn a Honvédelmi Minisztérium (HM). Az Afganisztánban állomásozó Magyar Honvédség könnyűgyalog-század hétfőn az Afgán Nemzeti Hadsereg erőivel közösen járőrözött Kabulban. A konvojban haladó négy jármű közül az első kettő, valamint az utolsó a Magyar Honvédségé volt.

Magyar idő szerint délelőtt 11 óra után az oszlop harmadik, az afgán hadsereghez tartozó gépjárműve mellett villanyoszlopra szerelt, házi készítésű, távirányítású robbanószer robbant. A robbanás következtében az afgán gépjármű megrongálódott, s az abban tartózkodó egyik afgán katona könnyebben megsérült.

A magyar századhoz tartozó járőrt sem személyi, sem anyagi kár nem érte, a konvoj az előírásoknak megfelelően, szervezetten hagyta el a helyszínt - áll a HM közleményében. A magyar katonák folytatják szolgálatukat, a parancsnok a biztonsági rendszabályok fokozott betartását rendelte el. A NATO vezette afganisztáni biztonsági erők (ISAF) katonai rendőrei, tűzszerészei, valamint az Afgán Nemzeti Hadsereg a helyszínen megkezdte az eset körülményeinek kivizsgálását.