Legalább tizenkét sérültje van egy isztambuli robbanásnak

Vágólapra másolva!
Pokolgéprobbanásban megsérült legkevesebb 12 ember hétfőn egy isztambuli szupermarketnél - jelentették a hatóságok és török tévéállomások. Négy napon belül ez a második robbantás a török nagyvárosban.
Vágólapra másolva!

A merénylet a Kiler áruházlánc egyik üzleténél történt a város európai oldalán, közel a repülőtérhez. A hatóságok egyelőre nem tudták megadni a sérültek pontos számát, az Anadolu félhivatalos hírügynökség viszont legkevesebb 12 sérültről tud, akiket mind kórházba szállítottak. Egyikük állapota válságos - jelentette az NTV televízió.

Csütörtökön egy internetkávézóban követtek el robbantásos merényletet, amelyben egy ember halt meg, 16 további pedig megsérült. Egy telefonon jelentkező forrás szerint a tettet a Kurdisztán Szabad Sólymai nevű szervezet követte el. A szeparatista csoport mögött a hatóságok a terroristának minősített Kurdisztáni Munkáspártot (PKK) sejtik, megváltoztatott névvel.

Muammer Guler isztambuli kormányzó a hétfői merénylet helyszínén azt mondta az NTV-nek, hogy valószínűleg az újabb merénylet mögött is kurd lázadók állnak.