Már nincs életveszélyben Saron

Vágólapra másolva!
Kritikus, ám stabil Ariel Saron állapota, aki szombaton újabb műtéten esett át, mivel súlyosan károsodott az emésztőrendszere. A január 4-i agyvérzése óta óta kómában fekvő izraeli miniszterelnök állapotát délelőtt még életveszélyesnek mondták, de a műtétet rendben befejezték, és a legfrissebb jelentések szerint a politikus már nincs közvetlen életveszélyben.
Vágólapra másolva!

Ariel Saron vastagbeléből mintegy 50 centiméter hosszúságú darabot, azaz mintegy a harmadrészét kellett eltávolítani, a bő háromórás beavatkozás nem járt komplikációkkal - közölte Hadassza kórház orvosa, Slomo Mór-Jószéf a CNN és a BBC által egyenes adásban közvetített sajtótájékoztatón. A beteg fizikai paraméterei, testhőmérséklete, vérnyomása, pulzusa normális, és már már nincs közvetlen életveszélyben - közölték.

Szombat délelőtt rosszabbodott az izraeli kormányfő állapota, ezért kellett az újabb műtétet végrehajtani. A több órás beavatkozás előtt olyan hírek terjedtek, hogy nem valószínű, hogy túléli a beavatkozást, ám a műtétet rendben befejezték, és a beteg politikust visszavitték az intenzív osztályra.

Délelőtt Ron Krumer, a Hadassza kórház egyik szóvivője közölte, "Azt lehet mondani, hogy a miniszterelnök élete veszélyben van". A szombat reggeli CT-vizsgálat súlyos károsodást állapított meg a beteg emésztőrendszerében, ezért döntöttek a műtét mellett.

Saron fiai, Omri és Gilád a műtét hírére azonnal a kórházba siettek, ahogy később bizalmasa, Dov Weisglas, irodájának vezetője, Ilan Cohen, iletve tanácsadója, Lior Horev is.

Saron állapotáról a nap folyamán egymásnak ellentmondó hírek jelentek meg. Egy, az MTI által idézett kórházi forrás kevésnek mondta az esélyt, hogy Saron túléli a beavatkozást, és közölte, az izraeli miniszterelnök "feltehetően még ma meghal". A Hárec ugyanakkor azt írta, hogy Saron állapota kevésbé súlyos, mint eredetileg gondolták.

A politikus január 4-én került kórházba súlyos agyvérzéssel, azóta nincs eszméleténél.

[origo]/MTI