Izrael légicsapást mért a Gázai övezetre

Vágólapra másolva!
Légicsapást mért több gázai övezeti célpontra az izraeli hadsereg szombatra virradóra, palesztin kórházi források szerint az egyik támadásban két személy megsebesült. A célpontok kiléte egyelőre nem ismert.
Vágólapra másolva!

Palesztin biztonsági tisztségviselők szerint egy izraeli harci helikopter röviddel péntek éjfél után rakétát lőtt ki a Gázai övezet középső részén fekvő Deir el-Balahban egy gépkocsira, a jármű utasai azonban még a lövedék becsapódása előtt kiugrottak az autóból. Más jelentések szerint a rakéta célt tévesztett és hatalmas lyukakat ütött az úton. A célpontul kiszemelt utasok kilétére egyelőre nem derült fény. Palesztin kórházi források két sebesültről számoltak be az incidenssel kapcsolatban.

Néhány perccel később egy F-16-os izraeli harci repülőgép egy mezőre lőtt ki rakétákat a Gázai övezet északi részén. Egyes jelentések szerint a gép két olyan utat támadott, amelyeket izraeli feltételezés szerint gyakran használnak a palesztin radikálisok. Az izraeli hadsereg nem kommentálta a légicsapásról szóló palesztin híradásokat.

A Gázai övezet és Egyiptom határán péntek este beomlott egy csempészalagút. A földalatti járatban tartózkodó négy személy egyike életét vesztette, a három túlélőt az omlás után háromnegyed órával a felszínre hozták a mentőalakulatok. A csempészek gyakran fúrnak alagutakat a Gázai övezet és Egyiptom között, hogy azokon keresztül fegyvert, cigarettát és egyéb kelendő árukat juttassanak be az övezetbe.