Frontálisan ütközött két vonat Bajorországban

Vágólapra másolva!
Összesen 17 ember sérült meg, amikor kér helyiérdekű vasúti szerelvény összeütközött Dél-Bajorországban. Az egyik vonatvezető feltehetően elnézett egy jelzést a sűrű hóesésben.
Vágólapra másolva!

Tizenheten könnyebben megsérültek, amikor helyi vonatjáratok ütköztek frontálisan pénteken este Bajorországban. A két, viszonylag lassan haladó szerelvény Bajorország déli részén, a Pfronten-Kempten vonalon ütközött össze sűrű hóesésben.

A tartományban napok óta havazik, a tetőket nem egy helyen másfél méteres hóréteg nyomja, hat körzetben katasztrófariadót rendeltek el. A német televíziós állomások péntek esti jelentései szerint a bajor-cseh határ körzetében harminc házból kitelepítették a lakókat.

A dél-bajorországi vonatszerencsétlenség okát egyelőre csak találgatják. Nem zárják ki, hogy hibás jelzés miatt ütköztek egymásnak a szerelvények az egy sínpáros vasúti szakaszon, vagy valamelyik mozdonyvezető a sűrű havazásban nem vett észre egy jelzést. A sebesülteket a környező kórházakba vitték, a többi utast autóbuszokon szállították tovább.