Havazás okoz bonyodalmakat a Közel-Keleten

Vágólapra másolva!
Hóviharok söpörtek át a Közel-Kelet egyes részein szerdán és csütörtökön, falvakat vágva el a külvilágtól, míg a jordániai fővárosban, Ammánban a gyerekek hógolyóztak és szánkóztak az utcákon; a hőmérséklet fagypont alá süllyedt.
Vágólapra másolva!

Szíriában hó lepte be a főváros, Damaszkusz körüli hegyeket. A hóvihar miatt bezárták az észak-szíriai kikötővárost, Latakiát és Tartuszt. Szíria délnyugati részén, a Golan-fennsíkon, Izrael közelében Hadar települést 75 centiméter vastag hótakaró lepte be.

A libanoni fővárosra, Bejrútra három órán keresztül jeges zápor zúdult. A közeli városokban, falvakban leállt a közlekedés. A hegyvidéki területeken az utak többségét, köztük a Bejrút-Damaszkusz közötti autópályát időlegesen le kellett zárni.

A Balkán-félszigeten, Macedónia déli részében a térségre zúduló rendkívüli hidegben megfagyott egy állatkertben az oroszlán és a láma.

Bitola városban ketrecében bukkantak rá a megfagyott 25 éves oroszlánra. Az állatok királya úgy tűnik, túl öreg volt ahhoz, hogy kiállja a hideget. A két hónapos láma pedig túl fiatal ahhoz, hogy anyjától elválasztva egy fűtött ketrecbe helyezzék.

Macedóniát az elmúlt napokban érte el a sarkvidéki hideghullám, Bitolánál mínusz 20 Celsius-fokos hideget mértek.