Buszt foglaltak el túszejtők Albániában

Vágólapra másolva!
Hatalmába kerített egy autóbuszt két állig felfegyverzett ismeretlen szerdán Albánia északi részén, majd kézigránáttal megölt két embert, köztük egy rendőrt - jelentette a rendőrség és az albán média.
Vágólapra másolva!

A támadók egy Kukes városából Tiranába tartó autóbuszt vontak az uralmuk alá, amelyen mintegy 30 utas, köztük nők és gyerekek utaztak. A rendőrség a busz útvonalán ellenőrző pontot állított fel, hogy megállítsa a járművet, de az egyik támadó kézigránátot dobott a rendőrökre - közölte Lauresha Totraku rendőrségi szóvivő. A felrobbanó gránát megölt egy rendőrt és az autóbusz egyik utasát, valamint súlyosan megsebesített három további személyt, köztük egy másik rendőrt.

A támadók szabadon engedtek néhány utast, de a többieket továbbra is túszul fogva tartották, és kézigránátot bevetve, valamint gépfegyvert használva ellenállást tanúsítottak a rendőrséggel szemben. A rendőrök egy benzinkútnál körbevették a buszt, és megpróbáltak tárgyalni a bűnözőkkel - mondta a szóvivő.

A tárgyalások nyomán a túszejtők szabadon engedték az összes utast, majd az egyik bűnöző megadta magát. A rendőrség ezután megszállta a buszt, és őrizetbe vette a másik túszejtőt - közölte Totraku.

A jelentések nem szólnak arról, mi volt a fegyveresek célja a túszejtéssel.