Két egyiptomi katona meghalt a palesztinok rohamában

Vágólapra másolva!
Az egyiptomi biztonsági erők több ezer tagját vonták vissza a Gázai övezet és Egyiptom határáról, mivel képtelenek voltak feltartóztatni a feldühödött palesztinokat, akik megrohamozták és áttörték a rafahi határátkelőt; az összecsapásokban két egyiptomi katona életét vesztette és 27 megsebesült.
Vágólapra másolva!

Egy egyiptomi biztonsági tiszt közlése szerint azt a háromezer egyiptomi rendőrt és katonát vonták vissza, akiket a nap folyamán vezényeltek a térségbe, hogy megpróbálják útját állni a palesztinoknak.

A Sínai-félsziget északi körzetének katonai parancsnoka elmondta, hogy a határátkelőn átözönlő palesztinok gépfegyverekből és kézifegyverekből lövöldöztek. Feltartóztatásukat kezdetben akadályozta, hogy a katonák nem rendelkeztek tűzparanccsal, amelyet később megkaptak.

A térségben teljes a káosz, a palesztinok autógumikat gyújtanak fel, egy páncélozott jármű is kigyulladt, több száz palesztin meglapult a térségbeli mezőkön.

A palesztinok azt követően kezdtek dühödt rombolásba Rafah egyiptomi határvárosban, hogy a helyi rendőrségi őrizetbe vette a Gázai övezetben múlt héten túszul ejtett három brit állampolgár egyik feltételezett elrablóját. Kormányépületeket támadtak meg, megbénították a forgalmat a határátkelőn, majd földmunkagéppel áttörték az átkelőt.