Riadó a londoni belvárosban és a lutoni reptéren

2005.07.27. 15:20

Riadót rendeltek el szerda délután a London mellett lévő lutoni nemzetközi repülőtéren, kicsit korábban pedig a brit főváros egyik utcáját zárták le. Utóbbi helyen gyanús csomagot találtak, a lutoni riasztás okai még nem ismertek.

Biztonsági riadót hirdettek a Londontól 50 kilométerre északra fekvő lutoni repülőtéren, a térségben légtérhasználati tilalmat is elrendeltek - közölte szerdán a BBC hírtelevízió. Nem sokkal később a terrorizmus elleni törvény alapján őrizetbe vettek egy férfit a repülőtéren. A rendőrség közlése szerint a férfit azelőt tartóztatták fel, mielőtt felszállt volna a franciaországi Nimes-be tartó repülőjáratra.

Kicsivel korábban lezárták a forgalom elől és részlegesen kiürítették a londoni üzleti negyed egyik főutcáját. A rendőrök egy gyanús csomagról kaptak bejelentést a Fleet Streeten. Az utcát 75 méteres szakaszon zárták le, a környéken kiürítettek több üzletet és lakóházat. A lezárt utcaszakaszon vesztegel két üres emeletes autóbusz is.

A brit sajtó egykori bástyájaként számon tartott utca 165-ös számú irodaházába védősisakban és golyóálló mellényben ment be egy rendőr, és a helyszínen van egy kutyás rendőrcsapat is. A londoni rendőrség egyelőre nem adott információt a riasztás okáról.