Jól vannak a Sarm-es-Sejkben nyaraló magyarok

2005.07.23. 17:05

Jól vannak azok a magyar turisták, akik a merénylet sújtotta Sarm-es-Sejkben nyaralnak. A térségbe utaztató OTP Travel szerint eddig senki sem jelezte, hogy haza akarna térni. A legközelebbi szállás, ahol magyar nyaralók laktak, fél kilométerre volt a robbantás helyszínétől.

Az egyiptomi merényletsorozat térségében tartózkodó magyar turisták jól vannak, és nem jelezték, hogy idő előtt haza akarnának térni - mondta az OTP Travel Utazási Iroda ügyvezető igazgatója szombaton. "Mind a 172 turista, akit a térségbe utaztattunk, kivétel nélkül jól van, és egyikük sem jelezte, hogy haza akarna térni" - mondta Molnár Judit.

A magyar turisták többsége a robbantásoktól 15-30 kilométerre lévő szállodákban van elszállásolva. Többnyire az idegenvezetőktől értesültek a merényletekről. Egy olyan szálloda van, amely mindössze fél kilométerre található az egyik merénylet helyszínétől, ott hat magyar turista lakik, de ők sem jeleztek semmi problémát - tette hozzá az utazási iroda vezetője.

Szombaton rendben lezajlottak az előre eltervezett hajós programok, csak a szárazföldi kirándulásokat halasztották el. Az OTP Travel Egyiptomba utaztatott turistái hetenkénti váltásban csütörtöki charterjáratokon mennek ki, illetve jönnek haza.

Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy egyelőre a Külügyminisztérium állásfoglalását várják, végleges döntést várhatóan hétfőn hoznak az utaztatások folytatásáról. De ha van olyan utas, aki semmiképpen nem akar a merényletek helyszínére befizetett turistaútra elmenni, akkor annak valószínűleg fel fognak ajánlani egy alternatív utat. Az OTP Travel ügyvezető igazgatójának tudomása szerint a másik két, térségbe utaztató iroda is várhatóan hasonlóképpen fog eljárni.

KAPCSOLÓDÓ CIKK