Határidőt szabott Európának az al-Kaida

2005.07.19. 13:03

Egy hónapot adott az európai országoknak az al-Kaida egyik csoportja arra, hogy kivonják csapataikat Irakból. Ellenkező esetben újabb, a londonihoz hasonló merényleteket ígérnek. Az Abu Hafsz al-Maszri Brigádjai nevű csoport vállalta a londoni merényleteket, továbbá a 2003-as, 63 halálos áldozatot követelő isztambuli, és a 2004-es, 191 halottal járó madridi terrortámadásokat is.

Forrás: [origo]
A londoni terroristák

Egy hónapos határidőt szab Európának az al-Kaida terrorhálózat ahhoz, hogy kivonja csapatait Irakból, különben újabb merényleteket követ el a kontinensen, olyanokat, mint a londoni volt - tartalmazza az internetre felrakott közlemény. Az Abu Hafsz al-Maszri Brigádjai által aláírt, július 16-ai keltezésű üzenetben egy utolsó lehetőséget adnak a terroristák az európai államoknak, hogy csapataik elhagyják Irak területét. A határidő augusztus 15-én lejár, több üzenet nem lesz, helyette a tettek következnek - áll a közleményben.

"Véres háború lesz Isten nevében. Ezt üzenjük a kereszteseknek, akik még mindig ott vannak Irakban: Dániának, Hollandiának, Nagy-Britanniának, Olaszországnak és a többieknek. (...) Egy hónapot adunk, hogy elgondolkozzatok az iszlámmal és a muzulmánokkal szembeni politikátokon. E haladékkal azt akarjuk, hogy ne fussatok tovább az Egyesült Államok és a cionisták után, miközben nem figyeltek az iszlám földön - Irakban, Afganisztánban, Palesztinában - hullott és ma is hulló vérre" - áll a közleményben.
   
Az Abu Hafsz al-Maszri Brigádjai, amely az al-Kaida egykori katonai parancsnokáról kapta nevét, vállalta a július 7-i londoni merényleteket, továbbá a 2003. novemberében 63 halálos áldozatot követelő isztambuli, és a 2004. március 11-i, 191 halottal járó madridi terrortámadásokat is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK