Egymillió dollárt raboltak Moszkva belvárosában

2005.07.13. 15:39

Egy férfi meghalt, egy pedig megsérült abban a rablótámadásban, amit szerdán követtek el Moszkva belvárosában. A tettesek közel egymillió dollárt vittek magukkal.

Kiraboltak egy pénzszállító autót szerda délelőtt Moszkva belvárosában. A tettesek a több mint egymillió dolláros zsákmánnyal elmenekültek - közölte a moszkvai ügyészség szóvivője.

A bűncselekmény egy belvárosi bankfióknál történt. A páncélozott pénzszállító jármű két biztonsági őre éppen kifelé igyekezett a bankfiókból a pénzzel, amikor egy fekete színű Volga típusú autó odakanyarodott és a benne ülő két álarcos géppisztollyal az őrökre lőtt. A lövöldözésben az egyik biztonsági őr, egy 34 éves férfi azonnal meghalt, a másik férfit kórházban ápolják. A pénzszállító autó sofőrjének nem esett bántódása. A tettesek a 980 ezer dollárt, 20 ezer eurót és 8 ezer rubelt tartalmazó pénzeszsákkal együtt nyomtalanul eltűntek.

Öt nappal ezelőtt hasonló eset történt Szentpéterváron is. Két pénzszállítót támadtak meg fényes nappal az utcán, s a lövöldözésben az egyik pénzszállító meghalt, a másik megsebesült. A két támadó tízmillió rubelt zsákmányolt.