Végezhettek Zarkáviék az egyiptomi nagykövettel

2005.07.07. 16:30

Egy internetes közlemény szerint az iraki al-Kaida megölte Egyiptom bagdadi nagykövetét. A diplomatát szombaton éjjel rabolta el Abu Muszab az-Zarkávi terrorcsoportja.

A jordániai származású Abu Muszab az-Zarkávi vezette iraki terrorcsoport csütörtökön egy internetes oldalon közzétett közleményben bejelentette, hogy kivégezte Egyiptom kijelölt bagdadi nagykövetét. Ihab es-Serifet szombat éjjel rabolták el az iraki fővárosban. Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat iraki csoportja szerdán jelentette be, hogy ki fogja végezni a diplomatát.

"Mi, az al-Kaida iraki szervezete, bejelentjük, hogy a hitetetlenek nagykövete, az egyiptomi nagykövet feletti ítéletet végrehajtottuk. Köszönet Istennek" - áll a szélsőséges iszlám nézeteknek teret adó honlapon megjelent közleményben. "Ó, Isten ellensége, Ihab es-Serif, ez a büntetésed ebben az életben" - olvasható a közleményben.

A honlapon közzétett videofelvétel nem mutatja a diplomata kivégzését. A felvételen egy bekötött szemű férfi látható pólóban, aki feltehetően Ihab es-Serif. A férfi közli a nevét, elmondja, hogy egy érdekképviseleti misszió vezetője Irakban, és bemondja a címét. Közli, hogy előzőleg Izraelben dolgozott, ahol Serif az egyiptomi nagykövetség munkatársa volt. A bejelentés hitelességét egyelőre nem sikerült ellenőrizni.

KAPCSOLÓDÓ CIKK